Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/37792/2259/2018 Περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης-Καταχώριση των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία-Ορισμός της ημερομηνίας για την έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου: α) στη Δημοτική Ενότητα Αργούς (Τοπικές Κοινότητες Δαλαμανάρ

Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/37792/2259/2018 Περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης-Καταχώριση των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία-Ορισμός της ημερομηνίας για την έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου: α) στη Δημοτική Ενότητα Αργούς (Τοπικές Κοινότητες Δαλαμανάρ

Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/37792/2259/18-06-2018

(ΦΕΚ Β' 2410/25-06-2018)

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 11, του άρθρου 12 και της παρ. 4 του άρθρου 13α του ν. 2308/1995 «Κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου. Διαδικασία έως τις πρώτες εγγραφές στα κτηματολογικά βιβλία και άλλες διατάξεις» (Α΄ 114), όπως ισχύουν.

2. Τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2664/1998 «Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 275), όπως ισχύει.

3. Τις διατάξεις των παρ. 1 και 11 του άρθρου 1, του άρθρου 3 και της παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4164/2013 «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις» (Α΄ 156).
 
4. Τις διατάξεις των παρ. 1, 3 και 4 του άρθρου 1, και της παρ. 3 του άρθρου 37 του ν. 4512/2018 «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» (Α΄ 5), όπως ισχύει.

5. Τις διατάξεις της αριθμ. 10887/12.3.2007 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων «Μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Χ.Ε.) στην Ανώνυμη Εταιρεία "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε."» (Β΄ 416).

6. Την αριθμ. 27826/28.6.2010 απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Κήρυξη περιοχών υπό κτηματογράφηση για τις εργασίες του Εθνικού Κτηματολογίου» (Β΄ 1077).

7. Την αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/18877/1096/29.3.2018 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εξουσιοδότηση υπογραφής "Με εντολή Υπουργού", του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και "Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού" του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Γενικό  Γραμματέα  Περιβάλλοντος, στο Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού  και  Αστικού Περιβάλλοντος, στο  Γενικό  Γραμματέα  Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, στον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, στον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ, στους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων, στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και στους Προϊσταμένους τμημάτων και των Αυτοτελών τμημάτων και τους Προϊσταμένους Μονάδων των Επιτελικών Δομών ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ» (Β΄ 1228).

8. Το αριθμ. 19/3/7.6.2018 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

9. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1


Διαπιστώνεται η περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης και η ολοκλήρωση της καταχώρισης των πρώτων εγγραφών στο κτηματολογικό βιβλίο για τα ακίνητα: α) στις Τοπικές Κοινότητες Δαλαμανάρας (πρώην Κοινότητα Δαλαμανάρας), Ελληνικού (πρώην Κοινότητα Ελληνικού), Ήρας (πρώην Κοινότητα Ήρας), Ινάχου (πρώην Κοινότητα Ινάχου), Κουρτακίου (πρώην Κοινότητα Κουρτακίου), Λάλουκα (πρώην Κοινότητα Λάλουκα) και Πυργέλλας (πρώην Κοινότητα Πυργέλλας) της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, β) στην Τοπική Κοινότητα Νέου Ηραίου (πρώην Κοινότητα Νέου Ηραίου) της Δημοτικής Ενότητας Μυκηναίων του Δήμου Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γ) στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Αδριανού (πρώην Κοινότητα Αγίου Αδριανού), στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Τίρυνθας (πρώην Κοινότητα Νέας Τίρυνθας), στην Τοπική Κοινότητα Νέου Ροεινού (πρώην Κοινότητα Νέου Ροεινού) της Δημοτικής Ενότητας Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δ) στις Τοπικές Κοινότητες Ανυφίου (πρώην Κοινότητα Ανυφίου), Ηραίου (πρώην Κοινότητα Ηραίου) και Μιδέας (πρώην Κοινότητα Μιδέας) της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ε) στις Τοπικές Κοινότητες Ασίνης (πρώην Κοινότητα Ασίνης), Δρέπανου (πρώην Κοινότητα Δρέπανου) και στη Δημοτική Κοινότητα Τολού (πρώην Κοινότητα Τολού) της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στ) στις Τοπικές Κοινότητες Λευκακίων (πρώην Κοινότητα Λευκακίων) και Πυργιώτικων (πρώην Κοινότητα Πυργιώτικων) της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζ) στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου (πρώην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου), Μερκοβουνίου (πρώην Κοινότητα Μερκοβουνίου) και Σκοπής (πρώην Κοινότητα Σκοπής) της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά μεταφορά από τους αναμορφωμένους κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα της Ανάρτησης, όπου αυτά περιλαμβάνονται, με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου παραλαβής κτηματολογικών στοιχείων από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» 285/27.4.2018 για τις ίδιες περιοχές.

Άρθρο 2

1. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του Κτηματολογίου σε όλες τις περιοχές του άρθρου 1 ορίζεται η 25.06.2018, ημέρα Δευτέρα.

2. Η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου στις περιοχές αυτές αφορά μόνο στα ακίνητα που περιλαμβάνονται στους αναμορφωμένους κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα της Ανάρτησης με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου παραλαβής κτηματολογικών στοιχείων από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» 285/27.04.2018, για τα οποία διενεργήθηκαν οι πρώτες εγγραφές στο κτηματολογικό βιβλίο.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2018

Με εντολή Υπουργού

Η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος
ΕΙΡΗΝΗ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ

Πηγή: Taxheaven