67956/2019 Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων

67956/2019 Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων

Αθήνα, 03-10-2019
Αρ .πρωτ.: 67956

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ KAI ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Δ4)
TΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ταχ.Δ/νση : Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε
Ταχ.Κώδικας: 156 69-Παπάγου
Πληροφορίες: Μ.Παγώνη
Τηλέφωνο : 210 6508399
E-mail : m.pagoni@yme.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων.»

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 44 παρ. 3 β) του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄133).

2. Τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν.4568/2018 «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις» (Α΄178).

3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄121).

4. Τις διατάξεις του ΠΔ 123/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» (Α΄151).

5. Τις διατάξεις των άρθρων 13, 14 & 15 του Δεύτερου Κεφαλαίου του Ν. 2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (45/Α’/1999), όπως ισχύει.

6. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α ΄98) και το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού στην παρούσα φάση.

7. Το με αρ.πρωτ.: οικ.67699/1650/10-09-2019 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
 
Συστήνουμε Ομάδα Εργασίας για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων.
 
Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επεξεργασία της δευτερογενούς νομοθεσίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αδειοδότηση των υδατοδρομίων και η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας, όπως σχετικά προβλέπει η υφισταμένη νομοθεσία περί ανάπτυξης υδατοδρομίων.

Η Ομάδα Εργασίας έχει ως ειδικό αντικείμενο:

1) την επεξεργασία, την σύνταξη και την εισήγηση της δευτερογενούς νομοθεσίας για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων, υπό μορφή παραδοτέων προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου,

2) τον διυπουργικό συντονισμό και την συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ή άλλων Υπουργείων που εμπλέκονται στα θέματα ανάπτυξης των υδατοδρομίων με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την κατάρτιση του δευτερογενούς πλαισίου,

3) την παροχή υποστήριξης με κάθε άλλη ενέργεια απαραίτητη για τη θέση σε εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια (π.χ. σύνταξη πρότυπων αποφάσεων αδειοδότησης, διαχείριση παραβόλων, κλπ).

Η ανωτέρω Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε θέματα αδειοδότησης εγκαταστάσεων, καθώς στην κατάρτιση δευτερογενούς νομοθεσίας και η γραμματειακή της υποστήριξή της θα γίνει από υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μεταφορών του Υπουργείου.

Το έργο της Ομάδας Εργασίας ολοκληρώνεται εντός τριών (3) μηνών από τη σύστασή της, με συνεδριάσεις και εκτός ωραρίου εργασίας.

Ο καθορισμός της τυχόν αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση των μελών της ανωτέρω ομάδας εργασίας, θα γίνει με κοινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών και του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής.
 
Ο ορισμός των μελών της Ομάδας Εργασίας που συστήνεται με την παρούσα, θα γίνει με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών,

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.




Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: Taxheaven