Αριθμ. 16079/Δ9.5106 Κατανομή, κριτήρια και τρόπος πλήρωσης θέσεων της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά

Αριθμ. 16079/Δ9.5106 Κατανομή, κριτήρια και τρόπος πλήρωσης θέσεων της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά

Αριθμ. 16079/Δ9.5106

(ΦΕΚ Β' 1307/13-4-2017)

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 42 έως 49 του ν. 4430/ 31-10-2016 (ΦΕΚ 205Α΄) «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα της παρ. 11 του άρθρου 46.

2. Τις διατάξεις του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» όπως ισχύει.

3. Τις διατάξεις του π.δ. 113/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» (ΦΕΚ 180Α΄), όπως ισχύει.

4. Τις διατάξεις του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα».

5. Τις διατάξεις του π.δ. 125/2016 (ΦΕΚ Α΄ 210) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».

6. Τις διατάξεις του στοιχείου ε) της παραγράφου 1 του άρθρου 19 του ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224Α΄) «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις».

7. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

ΑΡΘΡΟ 1
Θέσεις Προσωπικού

Στις Οργανικές θέσεις προσωπικού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προστίθενται δώδεκα (12) θέσεις, οι οποίες συστάθηκαν με το άρθρο 46 του ν. 4430/2016. Από τις εν λόγω θέσεις εννέα (9) θέσεις είναι μόνιμου προσωπικού και τρεις (3) θέσεις είναι προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

ΑΡΘΡΟ 2
Κατανομή οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΚΛΑΔΟΙ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ   ΘΕΣΕΙΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ
ΡΟΜΑ

• Α΄ Γραφείο Ειδικού Γραμματέα

Κατηγορία ΠΕ

α. Διοικητικών Γραμματέων                         Μία (1)

• Β΄ Τμήμα Σχεδιασμού, Συντονισμού και Παρακολούθησης

Κατηγορία ΠΕ

α. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών                       Μία (1)
β. Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών  Τρεις (3)

• Γ΄ Τμήμα Τεκμηρίωσης, Αξιολόγησης, Υποστήριξης και Εξειδίκευσης

Κατηγορία ΠΕ

α. Οικονομικών Επιστημών                          Μία (1)

β. Πληροφορικής                                          Μία (1)

γ. Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών    Δύο (2)
Σύνολο                                                         Εννιά (9)


ΑΡΘΡΟ 3
Κατανομή οργανικών θέσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΚΛΑΔΟΙ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ     ΘΕΣΕΙΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

• Α΄ Γραφείο Ειδικού Γραμματέα Κατηγορία ΠΕ

α. Διοικητικών Γραμματέων                            Μία (1)

• Β΄ Τμήμα Σχεδιασμού, Συντονισμού και Παρακολούθησης

Κατηγορία ΠΕ

α. Νομικών Επιστημών                                   Μία (1)

• Γ΄ Τμήμα Τεκμηρίωσης, Αξιολόγησης, Υποστήριξης και Εξειδίκευσης

Κατηγορία ΠΕ

α. Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών       Μία (1)

Σύνολο                                                              Τρεις (3)

ΑΡΘΡΟ 4
Τρόπος πλήρωσης θέσεων

1. Oι δύο (2) θέσεις ΠΕ Διοικητικών Γραμματέων δύναται να καλύπτονται με απόσπαση από Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που γίνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού.

2. Για τις λοιπές θέσεις η πλήρωση γίνεται με απόσπαση μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης, με κοινοποίηση στην υπηρεσία του υπαλλήλου.

ΑΡΘΡΟ 5
Προσόντα πλήρωσης θέσεων

Ως προσόντα πλήρωσης θέσεων για όλους τους κλάδους ορίζονται:

1. α) Για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ Διοικητικών Γραμματέων, πανεπιστημιακό πτυχίο ή δίπλωμα της ημεδαπής ή αναγνωρισμένος τίτλος της αλλοδαπής, όπως ορίζονται τα προβλεπόμενα στο π.δ. 50/2001, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

β) Για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, ΠΕ Οικονομικών Επιστημών, ΠΕ Πληροφορικής και ΠΕ Νομικών Επιστημών ομώνυμο ή ταυτόσημο κατά κλάδο ή ειδικότητα, πτυχίο ή δίπλωμα της ημεδαπής ή αναγνωρισμένος τίτλος της αλλοδαπής.

2. Τριετής επαγγελματική εμπειρία για τους κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διπλώματος της ημεδαπής ή ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής, διετής για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου όμοιου τίτλου της αλλοδαπής ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης και για τους απόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, και μονοετής για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής.

Για την επιλογή του προσωπικού συνεκτιμώνται, ως ουσιαστικά προσόντα, η γνώση ή/και εμπειρία επί των θεματικών αντικειμένων της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, η ικανότητα οργάνωσης και εστίασης στο αποτέλεσμα, η ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας, η ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και ευθυνών, η καλή γνώση μίας εκ των τριών κοινοτικών γλωσσών, ήτοι αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά και η ικανότητα χρήσης εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου και υπηρεσιών διαδικτύου.

ΑΡΘΡΟ 6
Προϊστάμενοι Τμημάτων

Κριτήρια επιλογής Προϊσταμένων Τμημάτων:

Ως Προϊστάμενοι Τμήματος επιλέγονται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ εφόσον:

Α) Έχουν πενταετή τουλάχιστον αναγνωρισμένη εργασιακή εμπειρία, ή έχουν τριετή τουλάχιστον αναγνωρισμένη εργασιακή εμπειρία και είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου όμοιου τίτλου της αλλοδαπής ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης ή είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Β) Συνεκτιμώνται, ως ουσιαστικά προσόντα, η πολύ καλή γνώση ή/και εμπειρία επί των θεματικών αντικειμένων της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, η ικανότητα διοίκησης και οργάνωσης, η ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και ευθυνών, η ικανότητα παρακίνησης του προσωπικού και εστίασης στο αποτέλεσμα, η ικανότητα για συνεργασία και συλλογική εργασία, η πολύ καλή γνώση μίας εκ των τριών κοινοτικών γλωσσών, ήτοι αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά, η ικανότητα χρήσης εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου και υπηρεσιών διαδικτύου, η ικανότητα αντίληψης ηλεκτρονικών εφαρμογών παρακολούθησης διαδικασιών δημόσιου τομέα.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Αθήνα, 4 Απριλίου 2017

Η Υπουργός
ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Πηγή: Taxheaven