Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.: 473/30.9.2015 Αντιμετώπιση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ, αιτήσεως «περί μη προβολής αντιρρήσεως από δανειστή ή δανειστές, για μετατροπή ΟΕ σε IKE», η οποία (αίτηση) υποβλήθηκε από την IKE μετά την παρέλευση μηνός (από την καταχώριση της μετατρο

Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.: 473/30.9.2015 Αντιμετώπιση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ, αιτήσεως «περί μη προβολής αντιρρήσεως από δανειστή ή δανειστές, για μετατροπή ΟΕ σε IKE», η οποία (αίτηση) υποβλήθηκε από την IKE μετά την παρέλευση μηνός (από την καταχώριση της μετατρο

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. πρωτ.: 473

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ   
Ακαδημίας 6 - 106 81 Αθήνα

Θέμα: «Αντιμετώπιση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ, αιτήσεως "περί μη προβολής αντιρρήσεως από δανειστή ή δανειστές, για μετατροπή ΟΕ σε IKE", η οποία (αίτηση) υποβλήθηκε από την IKE μετά την παρέλευση μηνός (από την καταχώριση της μετατροπής)»

Σχετικά : Επιστολή σας, με e-mail από 24-09-2015 και α.π. ΕΣ 452/25-09-2015

Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική επιστολή σας, ως προς «την αντιμετώπιση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ, αιτήσεως "περί μη προβολής αντιρρήσεως από δανειστή ή δανειστές, για μετατροπή ΟΕ σε IKE", η οποία (αίτηση) υποβλήθηκε από την IKE μετά την παρέλευση μηνός (από την καταχώριση της μετατροπής)», σας γνωρίζουμε ότι, η ομόφωνη άποψη του Εποπτικού Συμβουλίου μας, έχει ως εξής:

Όπως σας είναι γνωστό στην παράγραφο 3 του άρθρου 107 του Ν 4072/2012 ορίζονται τα εξής:
«3. Η απόφαση για μετατροπή με το καταστατικό της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας καταχωρίζονται στο Γ.Ε.Μ Η., τα αποτελέσματα όμως της μετατροπής δεν επέρχονται, αν μέσα σε προθεσμία ενός (1) μήνα από την καταχώριση δανειστής ή δανειστές της εταιρείας προβάλουν έγγραφες αντιρρήσεις για τη μετατροπή. Με τις αντιρρήσεις αυτές οι δανειστές μπορούν να ζητήσουν επαρκείς εγγυήσεις, εφόσον η οικονομική κατάσταση της μετατρεπόμενης εταιρείας καθιστά απαραίτητη την προστασία αυτή. Αν δεν προβληθούν αντιρρήσεις, τούτο σημειώνεται στο Γ.Ε.ΜΗ. με αίτηση της εταιρείας και η μετατροπή συντελείται από το χρόνο καταχώρισης της σημείωσης αυτής».

Συνεπώς μπορείτε να παραλάβετε την αίτηση και να προχωρήσετε στην καταχώριση στο ΓΕΜΗ, της σημειώσεως "περί μη προβολής αντιρρήσεως από δανειστή ή δανειστές για μετατροπή ΟΕ σε IKE", έστω και αν η αίτηση αυτή, υποβλήθηκε στην Υπηρεσία σας από την IKE, μετά την παρέλευση μηνός (από την καταχώριση της μετατροπής). Η καταχώριση της σημειώσεως θα γίνει την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης και σύμφωνα με τα παραπάνω, η μετατροπή συντελείται από το χρόνο καταχώρισης της σημείωσης αυτής.



Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου
Μιχαήλ Σφακιανάκης